prosinac 12, 2020

Vrhovni sud RH odbio reviziju DORH-a glede osnovice za javne službe

Vrhovni sud Republike Hrvatske (VSRH) je dana 17. prosinca 2020. godine objavio odluku posl. br. Rev-1111/2020 kojom je odbijena revizija Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) izjavljena protiv drugostupanjskih i prvostupanjskih sudskih odluka kojima su sudovi zaposlenicima javnih službi priznali pravo na povećanje osnovice od 6% tijekom 2016. godine.

Odvjetnički ured Bistrović je u gornjem predmetu zastupao tužitelja, u sklopu suradnje sa sindikatom u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

S obzirom da je VSRH u prethodnim sličnim revizijskim postupcima odbijao tzv. prijedloge za dopuštenje revizija, iz navedene odluke proizlazi da su odbijeni svi pravni argumenti države za neisplatu povećane osnovice za 2016. godinu.

Ovo je izuzetno važna i financijski teška odluka donesena u iznimno složenom sporu glede tumačenja odredbi kolektivnih ugovora i drugih dokumenata potpisanih između Vlade RH i sindikata javnih službi u periodu od 2006. do 2012. godine. Smatramo da je u ovom slučaju Vrhovni sud RH iskazao svoju neovisnost od izvršne vlasti.

Detaljnije o ovoj odluci moguće je pronaći na službenim stranicama VSRH:

http://www.vsrh.hr/EasyWeb.asp?pcpid=560

Jednostavnost

Pravni problemi su često složeni jer obuhvaćaju čitav niz okolnosti koje treba uzeti u razmatranje. Naš cilj je pronaći jednostavna rješenja koja trajno i učinkovito rješavaju i najsloženije pravne probleme.

Žurnost

Vrijeme je najvrjednije dobro. Osobito brinemo o tome da pružimo usluge u najkraćem mogućem roku, te da naša rješenja uistinu mogu biti ostvarena u razumnom vremenskom periodu.

Preciznost

Djelujemo u skladu s najvišim profesionalnim standardima pravne struke. Osnovne i ključne metode našeg rada su temeljita obrada podataka i preciznost pri rješavanju pravnog problema.

Želite zakazati sastanak?